Asteco Polonia

Istoric

La începutul anilor 1970, un imigrant ceh care trăia în SUA, Miroslav Liska, a creat o unitate de vopsire revoluționară care avea să fie cunoscută sub numele de Airlessco 3100. În 1975, Liska a fondat Airlessco, specializată în producția de sisteme de pulverizare a vopselei. 3100 s-a dovedit a fi produsul care a început o serie de pulverizatoare de vopsea eficiente și moderne, devenind reperul pentru întreaga industrie.

La sfârșitul secolului al XX-lea, Airlesco a devenit un jucător de frunte în industria sa, având peste 100 de angajați.

În 1994, Roman Jaros, nepotul lui Miroslav Liska, a fondat compania, care cu timpul a luat numele Asteco și a devenit distribuitorul exclusiv al produselor Airlessco în Cehia.

 

În 2012, Asteco a devenit furnizor de echipamente profesionale de pulverizare Graco pentru spumă și poliuree. În 2009, Asteco a început cooperarea cu producătorul de pulverizatoare de vopsea anterioare, Euromair din Franța.

În 2018, Asteco a lansat producția de pistoale de pulverizare Gunteco PS-1 și Gunteco PS-2. A fost o piatră de hotar uriașă în istoria noastră.

Din 2019, Asteco implementează un program amplu de investiții, al cărui rezultat este lansarea sistemului inovator de izolație cu spray Purteco și a compusilor de chit de înaltă clasă Putzteco. În prezent, sunt în desfășurare lucrări intensive de dezvoltare și certificare pentru alte grupe de produse – Roadteco, Hydroteco și Coateco.

Investim in cunoastere

Investiția în cunoștințe este o parte cheie a afacerii Asteco. Misiunea noastră nu este doar să îmbunătățim soluțiile existente, ci și să proiectăm noi concepte care să răspundă nevoilor tuturor clienților noștri. Departamentul nostru tehnic derulează proiecte de cercetare și dezvoltare pe soluții inovatoare care au ca rezultat crearea de produse avansate. Credem că inovațiile sunt sursa poziției noastre de lider în Europa Centrală.

Implicarea Sociala

Asteco este fondatorul Asociației Contractorilor de Izolație prin Spray (SWIN – http://swin.org.pl/). 

Asociația a fost înființată pentru a integra industria de termoizolații PUR / PIR. Suntem un grup de profesioniști care împărtășesc un plan ambițios de a extinde piața de izolație prin pulverizare din Polonia și de a ridica standardele de servicii. 

Asteco este, de asemenea, membru al asociației Linia Życia ( http://www.liniazycia.org.pl/ ), care are ca obiectiv principal îmbunătățirea siguranței rutiere pe teritoriul Republicii Polone.