Cum alegi cel mai bun dispozitiv de pulverizare pentru spume poliuretanice?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Achiziționarea unui dispozitiv de pulverizare cu spumă poliuretanică este o investiție care se poate plăti cu un surplus dacă alegeți echipamentul potrivit. O alegere neconsiderată poate duce, totuși, la costuri mari de service și operare, precum și la defecțiunea echipamentului. De aceea, merită să alegeți dispozitive de la producători de top, caracterizate prin calitatea ridicată și eficiența pulverizării izolației.

Pe piață sunt disponibile în prezent mai multe tipuri de echipamente de pulverizare: sisteme pneumatice, electrice, hidraulice și integrate. Pe care să o aleg? La ce ar trebui să acordați o atenție deosebită atunci când cumpărați o mașină? Care sunt avantajele fiecăreia dintre ele?

Dispozitive pneumatice - avantaje și dezavantaje

Reactoarele pneumatice de pulverizare sunt alimentate de aer printr-o pompă care creează presiunea necesară pulverizării spumei. Construcția lor simplă permite o operare ușoară și o întreținere fără probleme. În comparație cu alte tipuri de mașini de pulverizare, reactoarele pneumatice nu consumă multă energie electrică. Modelele recomandate în mod special din această categorie sunt GRACO, Reactor A-25 , GRACO Reactor A-XP1 și GRACO Reactor GUNTECO PS-25. 

Reactoare electrice de pulverizare

O alternativă la dispozitivele pneumatice sunt reactoarele acționate de un motor electric. Acestea permit aplicarea mai rapidă și mai eficientă a spumei PUR, iar motoarele instalate în ele se caracterizează printr-o durată lungă de viață și o rată scăzută de eșec. Specialiștii laudă munca cu utilizarea reactoarelor electrice GRACO – de exemplu, pe modelele GRACO Reactor 2 E-XP2 , GRACO Reactor E-XP1 sau sistemul GRACO Reactor E-10.

Merită să cumpărați un reactor hidraulic?

Pulverizatoarele hidraulice, după cum sugerează și numele, funcționează datorită unei pompe hidraulice care le antrenează. Această soluție este aleasă cu deosebită interes de specialiștii din industrie care apreciază eficiența și puterea echipamentului. În această categorie, recomandăm în mod special GRACO Reactor 2 H-40 pentru pulverizarea materialelor de spumă și acoperișuri, reactorul de nouă generație pentru pulverizarea spumei izolatoare și poliuree GRACO Reactor 2 H-XP3 și dozatorul GRACO Reactor H-VR cu raport variabil.

Are sens investiția în sisteme integrate de pulverizare a spumei PUR?

Unitățile integrate pentru pulverizarea spumei PUR vor satisface cei mai pretențioși instalatori. Este o combinație între un dispozitiv de pulverizare și un generator de energie, care asigură o independență energetică deplină. 

Unele dintre unitățile integrate, cum ar fi GRACO Reactor2 E-30 UNITED , sunt, de asemenea, echipate cu un compresor și un uscător de aer. În cel mai recent model GRACO Reactor A-25 UNITED , în set este instalat și un rezervor tampon de aer de 150 de litri. 

Mizați pe o companie dovedită

Vă întrebați ce marcă de echipament de pulverizare cu spumă poliuretanică să alegeți? Înființată în 1926, compania americană Graco este unul dintre cei mai importanți producători de sisteme de transfer de fluide din lume, iar echipamentele oferite de companie stabilesc standarde în industrie. 

Echipamentele de pulverizare Graco se bucură de o reputație excelentă în industria de izolație cu spumă poliuretanică datorită fiabilității, robusteței, soluțiilor avansate tehnologic și, mai ales, duratei lungi de viață a echipamentului. Puteți citi mai multe despre oferta Graco aici.