Ce grosime de spumă PUR ar trebui folosită pentru a izola mansardele?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Creșterea dinamică a prețurilor la încălzire încurajează tot mai mulți oameni să investească în modernizarea termică a clădirii pentru a reduce pierderile de căldură la domiciliu. Datorită proprietăților sale mai bune în comparație cu alte materiale izolante, clienții decid de bunăvoie să izoleze mansardele cu spumă PUR. Ce grosime ar trebui sa sugerezi?

Ce afectează grosimea izolației din spumă poliuretanică?

Mulți factori afectează grosimea izolației prin pulverizare utilizată. În locurile care sunt expuse la rafale puternice de vânt sau la temperaturi scăzute , merită să oferiți clienților un strat puțin mai gros de spumă. Diferența se aplică și locurilor cu o densitate mare de clădiri , ansambluri de locuințe sau dezvoltare urbană în raport cu dezvoltarea liberă, în principal clădiri unifamiliale înconjurate de spații neamenajate. Prin urmare, merită să oferiți o grosime diferită a spumei proprietarului unei case unifamiliale situată în mijlocul nimicului în regiunea Suwałki și o grosime diferită unui client care dorește să izoleze podul unei case terasate într-o zonă suburbană. imobiliare din vestul Poloniei. Atunci când alegeți tehnologiile potrivite de izolare prin pulverizare, merită să utilizați asistența tehnică Purteco.

De ce depinde grosimea izolației acoperișului?

Grosimea izolației aplicate este reglementată prin lege în Polonia. În prezent, coeficientul de grosime a izolației acoperișului este U<0,15 W/m 2 K. Spumele poliuretanice Purteco se caracterizează printr-o bună rezistență termică. Datorită utilizării acestui material, este posibil să oferim clienților cel mai mic coeficient lambda de pe piață – chiar și 0,022 W/m∙K. Parametrii tehnici detaliați ai fiecărei spume oferite de Purteco sunt disponibili pe site.

Cu toate acestea, merită să oferim clienților izolație cu un strat mai gros decât minimul impus de lege. Acest lucru asigură un confort termic mai mare pentru mulți ani de utilizare a clădirii . Izolarea termică a mansardei ar trebui făcută odată pentru totdeauna, deoarece orice încercare de izolare suplimentară poate fi nu numai complicată, ci și costisitoare.

Grosimea optimă a spumei

Cu cât spuma este mai groasă, cu atât proprietățile de izolare termică sunt mai bune , dar și prețul pe care investitorul va trebui să îl plătească este mai mare. Agenția canadiană CMHC a efectuat cercetări conform cărora, chiar și cu 18-20 cm de spumă poliuretanică de bună calitate, fluxul de căldură este redus cu până la 97% , ceea ce permite un confort termic optim . Utilizarea de noua generatie de spume cu celule deschise Purteco permite obtinerea parametrilor de izolare ceruti de lege deja la un strat de 25 cm. 

Izolarea termică a caselor cu economie de energie

Reglementările de construcție în schimbare încurajează clienții să construiască proprietăți care îndeplinesc standardele caselor eficiente din punct de vedere energetic. Spumele Purteco vă permit să îndepliniți cele mai recente cerințe de construcție care limitează pierderile de căldură și reduc costurile de întreținere a locuinței . Unii clienți se străduiesc să obțină cei mai înalți parametri de izolare posibil, în special atunci când construiesc case pasive și economisitoare de energie . Cu astfel de proiecte, merită să le oferim clienților o izolație uniformă cu un strat de 30 cm de spumă cu celule deschise. 

Mulți oameni se întreabă dacă spuma poliuretanică este impermeabilă? În ciuda utilizării unui strat gros de spumă poliuretanică, proprietățile sale permeabile la vapori vor fi păstrate și, prin urmare, umezeala din plăcile de construcție și căpriori va fi eliberată în exterior. Acest lucru previne putrezirea lemnului.